2018. sze 10.

Kirándulási felszerelés

írta: TEDEX Tour
Kirándulási felszerelés

A szabadidőben mehetünk sétálni, vagy akár túrázni. A kirándulásra fel kell készülni, attól függően, hogy mikor, hová és mennyi időre megyünk. Ezek befolyásolják, hogy milyen felszereléssel induljunk el amik komfortérzetünket növelhetik.

Minden utunk során legyen nálunk 

 Az öltözet a helyszínnek, az időjárási körülménynek és az időtartamnak feleljen meg és minden körülmények között kényelmes legyen. A lábbeli sportcipő, vagy túrabakancs. Alsó-, felső ruházat megfelelően szellőzzön, ne izzadjunk bele.

Bármikor megyünk, az eső ellen védő felszerelést is vigyük.

Hátizsák.

Könnyű legyen, és a szükségesnél ne legyen nagyobb. Mérete, olyan térfogatú legyen, hogy minden beleférjen. Tegyünk bele mindent, amit vinni akarunk (innivaló, élelem, tartalék ruházat). Használatakor szabad mindkét kezünk, könnyebb a mozgás.

Élelem, folyadék.

Az élelem legyen többféle, kalóriadús, de ne túl sok. Szendvics, konzerv, zöldség, gyümölcs, keksz, csokoládé.

Folyadék nélkül soha ne induljunk el. Folyadéktároló edény lehet műanyagból, alumíniumból, rozsdamentes acélból (termosz).

Kés

Jó minőségű és többfunkciós legyen.

Egyéb felszerelés:

Térkép, útikalauz. Utunk során szükséges a területről egy részletes, lehetőleg aktuális térkép, mely papír alapú, vagy digitális. Az utóbbihoz természetesen egy megfelelő eszköz is kell (túra GPS, vagy okostelefon).

Elsősegélycsomag. Egy kis készlet, ami vízálló csomagban tartandó. Minden legyen benne, ami sebek steril kötözéséhez kell.

Úti okmányok, igazolványok, pénz, elemlámpa, tájoló, vagy iránytű, sapka, napszemüveg, fényképezőgép, látcső, papír, írószer, gyufa, túrabot, ülőpárna.

img_0037.JPG

Szólj hozzá

térkép hátizsák kiránduás tedex tour